Алпинисти, топлоизолации
За kонтакти:0896 100 899!

Саниране на сгради, топлоизолация

0896 100 899

Саниране

на сгради от експерти

Качествена, достъпна, професионална топлоизолация


ЗАЩО?

Саниране и топлоизолация

гаранция за енергийна ефективност и ниски разходи

Топлоизолацията или санирането на сгради е защитен материал или конструкция, които служат за намаляване на загубите на топлина или поддържане на даден температурен режим, с което вие осигурявате оптимален микроклимат във вашето жилище, офис или вила.

В строителството, топлоизолацията се използва за топлоизолирането на външни стени, покриви или други елементи, които имат пряк контакт с околната среда и се нагряват или охлаждат в зависимост от външната температура.

Сгради, които нямат топлоизолация имат по-голяма загуба на енергия за постигането на по-комфортна температура в помещенията.

Като материали за топлоизолация се използват специални покрития във форма на плоскости с ниска топлопроводимост (коефицент на топлопроводимост не повече от 0,2 вт/(мo К) ) и нееднородна пореста структура. Повечето материали за топлоизолация, като газобетон, пенополиетилен, пенопласт и др, имат пориста структура запълнена с въздух, който от своя страна е един от най-добрите топлоизолатори.

Основната област за прилагане на топлоизолиращите материали е санирането на сгради и разбира се при строителството. Намаляването на загубата на топлина, а следователно и намаляването разхода на енергия за отопление е основна задача на топлоизолацията и санирането при жилищни, промишлени сгради, вили или къщи. За по-добра изолация и ефективност, топлоизолацията се полага от външната страна на стените.

Най-разпространен тип топлоизолация в Европа и САЩ са топлоизолиращи панели от пенополистирол или пенопласт. Това е екологично чист неутрален материал с хигиеничен сертификат. Притежава превъзходни топлоизолациони качества – топлопроводимостта на плоча с дебелина 2см. се равнява на стена от тухла с дебелина 25см.

Топлоизолацията или санирането, съчетано с качествена дограма "херметизира" жилището, изравнява температурата в помещенията и коригира последствията от некачественото строителство. Еднаквата температура на тавана, пода и стените оказва голямо влияние за комфорта в жилището. Особено ако ходите бос по пода, топлоизолацията го запазва винаги топъл.

Както всички знаем най-голямото перо в едно домакинство е разхода за отопление. Тези големи сметки могат да бъдат съществено намалени, след като направим качествена топлоизолация от Alpi-RE. Качествената топлоизолация съответно струва пари, но във времето като направим обща равносметка, ще видим, че сме спестили много пари с еднократно капиталовложение.

При полагането на топлоизолацията трябва да се съблюдава стриктно технологичният процес и да се използват само проверени и качествени материали. Затова нашата фирма се е спряла на тези доказали се производители. Това е гарант за качествена и дълготрайна топлоизолация. Не на последно място, разбира се е и опитът и познаването на „тънкостите“ при изграждането на топлоизолация. С няколко думи да кажем какво е всъщност топлоизолацията.

Топлоизолацията е отделянето на едно топлопроводно тяло от друго с помощта на топлоизолиращ материал с цел намаляване на топлинни загуби. Топлината е форма на енергия, която обикновено се асоциира с огън, пара или кипяща вода. Тези представи за топлината обхващат само незначителна част от явлението. Всички тела съдържат определено количество топлина, ако тяхната температура се отличава от абсолютната нула (273,16° C), при която спира движението на молекулите. Пълната топлопроводимост на едно тяло се определя от неговата маса, относителна топлинна мощност, температура или общо казано от избраната референтна температура.

Топлоизолация форма и състав

Топлоизолацията може да има различен състав и форма, което се определя нейното място на използване. По състав топлоизолацията може да бъде животинска, растителна или минерална, а също така комбинация от тези видове. Топлоизолационните материали, заради предназначението си са леки и крехки. За изключение на някои специфични топлоизолационни материали като тухли, бетон и дърво, които имат голяма твърдост, останалите топлоизолациони материали са крехки.

Изборът на вида на топлоизолацията се определя от конкретното й използване. Ако ще изграждаме външна топлоизолация, то трябва да се съобразявам с това, че тя ще бъде подложена на големи температурни разлики и на влага. Животинските, растителните и минералните топлоизолации могат да се използват при температури, които не надвишават 80-90° С. Съответно има и минерални топлоизолации, които могат да се използват при температури до 315° С. Има и топлоизолации, които издържат и повече от 980° С – това са диатомит или лек огнеупорна тухла. Избора на вида на топлоизолацията основно зависи от нейните физико-механични качества.


наши партньори

Топлоизолация и материали
само от доказани производители


какво предлагаме

Саниране, топлоизолация и услуги

Разнообразие от ремонти и услуги, които предлагаме.
Извършени качествено и в срок

 • топлоизолация
 • Подготовка на основата при топлоизолация
 • Полагане на топлоизолационните плочи
 • Укрепване с дюбели на топлоизолацията
 • Армиране на рисковите зони
 • Цялостна армировка на фасадата
 • Полагане на крайното покритие
 • Вътрешни ремонти
 • Шпакловка
 • Плочки
 • Гипсокартон
 • Бояджийски услуги
 • Обръщане на врати и прозорци
 • Зидария и замазка
 • Други услуги
 • Кърти, чисти, извозва
 • ВиК услуги
 • Ел. услуги
 • Покриви
 • Фуги
 • Водостоци
 • Монтаж и демонтаж на реклами и антени

Back to Top