Топлоизолация - армираща мрежа и дюбели

Топлоизолация - армираща мрежа и дюбели

За по-здравата и дълготрайна топлоизолация
неразделана част са армиращата мрежа и дюбелите

Начало | Армираща мрежа и дюбели › »

Топлоизолация и армираща мрежа


Армиращите мрежи са предназначени за укрепване на полаганата замазка. Те могат да се използват при шпакловка на вътрешни и външни стени.

При изграждането на топлоизолация, армиращите мрежи са неразделна част от правилната технология. След сложената топлоизолация те се слагат като вътрешна основа на фасадната замазка. Строителните армиращи мрежи са направени от стъкловлакно и притежават уникални технико-физически свойства при последният етап от изграждането на топлоизолацията. Те имат повишена устойчивост към агресивни среди, могат да издържат големи хоризонтални и вертикални натоварвания.

Тези им качества предотвратяват напукването на фасадната мазилка, което може да се получи вследствие на температурни разлики на околната среда. Също така армиращата мрежа предпазва напукването на декоративната замазка при механични въздействия.

Топлоизолация и армираща мрежа

Всички тези качества на армиращата мрежа правят поставената топлоизолация по-здрава, влагоустойчива и удължават живота й.


Дюбели за топлоизолация


Дюбели за топлоизолация Дюбелите се използват за по-здраво закрепване на топлоизолацията към стените. Те представляват от себе си Т-образна пластмасова основа с широка и цилиндрична глава и метален пирон, които се набиват в стената и по този начин по-здраво фиксират топлоизолацията върху стената. Могат да закрепват топлоизолацията върху тухлени, бетонни или каменни стени. Правят се отвори с бормашина в основата на стената, в които се набиват дюбелите. Слагат се по 5-6 бройки – в ъглите и по средата на топлоизолацията.

Back to Top